Over ons

Sinds het cabaretduo Rajko en zijn broer in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2015) vuilniszakken uit de lucht liet komen en vuilniszakken het publiek ingooide, zit er schot in de cabaretcarrière van de broertjes Rajko (24) en Yuri (27) Disseldorp.

Ze richtten samen met cabaretiers Tom Lash en Roel Meijvis het impresariaat Boomhut Zaken op en stonden in theaterseizoen 2015/2016 in meer dan veertig theaters als ‘de allerjongste cabaretiers van Nederland’ met De lang zullen we leven tour. In theaterseizoen 2017/2018 kwam er een vervolg met De zolang we leven tour. Nu maken de broers zich op voor een gloednieuwe voorstelling ‘KOOK’, deze zomer te zien op Theaterfestival De Parade.

Naast Rajko en zijn broer is Rajko actief als journalist en schrijver. Zijn werk werd onder andere gepubliceerd in Het Parool, de Volkskrant, Trouw en AD. Hij interviewde vrijwel iedere rapper in Nederland. In november 2017 verscheen zijn eerste non-fictieboek ‘Hiphop in Nederland’ bij Uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Sticks vond het ‘regelrechte topmaterie’ en volgens Jeroen Pauw is het boek ‘zeer de moeite waard, mooi gemaakt.’

Yuri is actief als acteur en regisseur. Yuri studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool – en Kleinkunstacademie en was te zien als Heiko in het tweede seizoen van Hollands Hoop (BNNVARA / NTR) en als Eddie in de Nederlandse speelfilm Ik geloof dat ik gelukkig ben. Daarnaast is hij regisseur van jonge cabaretiers als Tom Lash en Thjum Arts en was hij al vaker te zien op De Parade als ‘Kunstdominee’ in de Kunstkermis.